ISSN: 1300 - 6525 E-ISSN: 2149 - 0880
kulak burun boğaz
ve baş boyun cerrahisi dergisi
http://dergi.kbb-bbc.org.tr
Koşulsuz Destek Verenler

Kayıtlı İndeksler








DEFAULT

SIMULTANEOUS RECORDINGS OF ELECTROCOCHLEOGRAPHY AND AUDITOR BRAINSTEM RESPONSE AUDIOMETRY
SİMÜLTAN ELEKTROKOKLEOGRAFİ VE BEYİN SAPı ODYOMETRİSİ UYGULAMALARı
K.B.B. ve Baş Boyun Cerrahisi Dergisi, 1999, 7 (l): 30-33
Copyright © 2020 by Turkey Association of Society of Ear Nose Throat and Head Neck Surgery. This is an open access article under the CC BY-NC-ND license (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/)
ABSTRACT
In this study, transtympanic ECochG and simultaneous conventional ABR recordings are made to compare the sensitivity of N of ECochG with wave I and wave V of ABR, to measure l-V IPL, and to confırm the I-V IPL of patients lacking a reliable wave I in the conventional ABR recordings of normal hearing patients Amplitude of Nl is remarkably higher than amplitudes of wave I and wave V of ABR and the latencies of wave 1 and N1 are quite close to each other for the normal hearing population. Simultaneous recording of ECochG and ABR enabled us to measure N-V IPL of the hearing impaired patients with unilateral sensorineural hearing loss between 1993 and 1995 are done and the advantages of this recording method are discussed.
ÖZET
Bu çalışmada, işitmesi normal olan kişilerde, ECachG\'deki Nl ile ABR\'deki I. ve V. dalgaların duyarlılığını kıyaslamak ve I-V IPL\'tarını saptamak, ayrıca konvansiyonel ABR\'lerinde güvenilir derecede belirgin bir 1. dalgaya sahip olmayan hastalarda I-V IPL\'larını saptamak amacıyla, transtimpanik ECochG ile simültan konvansiyonel ABR kombine edilmiştir, işitmesi normal olan kişilerde N1 \'in amplitüdü, ABR\'deki I. dalga ve V. Dalganın amplitüdünden belirgin olarak fazladır ve I. dalga ile N l \'in latansları birbirine yakındır, işitme kayıplı hasta grubunda ECochG ile ABR\'nin simültan olarak kaydedilmesi ile hastaların tümünde Nl-V. dalga arasındaki IPL\'ların ölçülmesi mümkün olmuştur. Bunların dışında, bu çalışmada 1993-1995 yıllan arasında tek taraflı sensorinöral işitme kaybı olan 92 hastanın endokokleer - retrokokleer patolojiler açısından değerlendirilmeleri ile uygulama avantajları belirtilmiştir.